HomeHistoriek

Volley Noorderkempen

“Beter Volleybal, Meer Volleybal”.

Om het volleybalniveau van onze jongens en meisjes nog verder te verbeteren, zijn we in 2010 gestart met een samenwerking tussen verschillende volleybalclubs in de Noorderkempen.
Met deze samenwerking willen we een volleyballijn voor de jeugd uitwerken, gezamenlijke ploegen vormen, onze trainers beter ondersteunen, meer trainingen op niveau aanbieden, samen activiteiten en tornooien organiseren, nieuwe jeugdspelers aantrekken en de toekomst van onze clubs verzekeren. De bedoeling is ook om talentvolle spelers en speelsters in de regio te houden en te begeleiden naar onze seniorenploegen.

https://volleynoorderkempen.be/wp-content/uploads/2020/11/IMG_0140-scaled.jpg
Met succes! Want in het eerste jaar behaalden de jongens miniemen al onmiddellijk 3 bekerfinales: Beker van Vlaanderen, Antwerpen en Turnhout. Bij deze samenwerking kwam al snel naar boven dat er nog meer mogelijkheden zouden zijn wanneer er op andere gebieden ook zou worden samengewerkt.

Eind maart 2013 hebben we besloten om te evolueren naar een fusie van deze drie clubs (Vosselaar, Merksplas, Vlimmeren), wel onder bepaalde voorwaarden: de lokale eigenheden moeten bewaard blijven.
https://volleynoorderkempen.be/wp-content/uploads/2020/11/IMG_0251.jpg
In het seizoen 2014-2015 wordt er intensief gewerkt aan een goede organisatie en structuur. In mei 2015 hebben we een eerste fusie - Merksplas en Vosselaar. Vanaf het seizoen 2017 - 2018 de tweede fusie met Vlimmeren.

Naar de federatie toe werken we onder de naam: Volley Noorderkempen, maar we blijven werken met 3 lokale besturen om de lokale eigenheden de nodige aandacht te kunnen schenken.

We creëren op deze manier een ideaal platform om onze Missie en Visie vorm te geven.

Noorderkempen

Voorzitter: Ivan Vermeiren
Secretaris: Inge Monsieurs
Schatbewaarder: Ivo Van Ham

Moederclubs

Merksplas
Voorzitter: Anke Vansprengel
Secretaris: Wim Van Laer

Vlimmeren
Voorzitter: Katrien Verschueren
Secretaris: Inge Monsieurs

Vosselaar
Voorzitter: Ivan Vermeiren
Secretaris: Nicole Leemans

Nuttige links